Välkommen till Sofiaflickorna
Sofiaflickorna är en av Stockholms största gymnastikföreningar för killar och tjejer. Vi erbjuder gymnastik för barn från fem år och hela livet. Här hittar ni det mesta om Sofiaflickorna och vår verksamhet. 

Information för ledare
Logga in på vår interna sida för ledare

Gå även med i Sofiaflickornas grupp på Facebook för löpande uppdateringar. Facebook är även ett bra forum för köp och sälj. 

Anmäl intresse att träna själv eller engagera dig som tränare.

Vill du träna med oss?

Vi vill bli fler! 
Vi vill bli fler, men då behöver vi även bli fler ledare! Vi har många barn som står i kö som önskar plats men som vi dessvärre inte kan erbjuda plats för i dagsläget. Om du vill bli ledare, vänligen mejla kansli@sofiaflickorna.se 

I den mån det går så erbjuds gymnaster vars föräldrar kan tänka sig att hjälpa till som ledare förtur. Föreningen står för utbildningar och arvode varje termin. 
Anmälan till årets rådmansöläger 2018
2018-05-19 16:24
Hej!
Nu öppnar äntligen anmälan till årets sommarläger på Rådmansö! Det har fram tills nu varit oklart om lägret skulle bli av då renovering av hallen genomförs. Men vi har nu fått klartecken att vi kan genomföra lägret i år igen! Längst ner hittar ni länken till anmälan. Hoppas vi ses i sommar!

Välkommen till Sofiaflickornas sommarläger 2018 på Rådmansö! 

 

Rådmansö-lägret är öppet för alla medlemmar i Sofiaflickorna som är födda från 2009 och äldre (9 år).

 Minst 40 anmälningar behövs för att genomföra lägret, max antal platser är 70 deltagande gymnaster.

 

Lägret är vecka 26, den 25 juni- 30 juni. Vi startar på kvällen den 25 juni, kl. 18.00 med samling, gruppindelning och kvällsmacka och avslutar den 30 juni, kl. 14.00 med uppvisning, ca 1 timme.

 

Priset för lägret är:

5 dygn (mån-lör.) kostnad 1 700 kr

 

Vad gör vi på lägret?

Vi gympar hela dagarna i en stor gympasal. Om vädret tillåter är vi ute på gräset och tränar. Vi delar in oss i grupper som följs åt hela lägret på träningarna. Grupperna delas efter ålder och storlek, inte efter vilken grupp man tränar i på hemmaplan. Dock ser vi alltid till att man har någon man känner med sig i både träningsgrupp och sovrum. Vi tränar alla redskap varje dag, inklusive hopprep och fristående. Vi hinner med en hel del bad och lek också på dagarna. Sen blir det förstås bus och skoj, och mys tillsammans på kvällarna.

 

Som det ser ut nu får vi inte sova i klassrum som tidigare år utan måste sova i gympasalen. Vi sover på golvet, så medtag egna madrasser, lakan /täcke/sovsäck och kudde. Läggdags är lite olika tid och vi utgår från ålder på gymnasterna.

 

Vi brukar ha duktiga föräldrar som lagar maten, i skolans hemkunskapsrum. Är du som förälder intresserad av att hänga med och laga mat, hör av dig till oss lägeransvariga. Mer info om att vara ledare och matlagare finns på nästa sida!

 

Låter det skoj?  Anmäl dig nu! 

 

Anmälan görs via länken nedan i vår bokningsfunktion.

Ni loggar in med ert barns personnummer och får sedan en engångskod ni behöver för att logga in. Kontakta kansliet om det inte skulle funka. 


 Det är först till kvarn som gäller och när platserna är fullbelagda kommer det stå på den sida där man anmäler sig. Då kan man ställa sig på kö till lägret om man vill.

 

All vidare information kommer att ske via mail. Fakturan kommer via mail.

 

Vi behöver hjälp med:

 

redskapstransporten ==> lasta redskap från/till Sofia skola och Enskedehallen måndagen den 25 juni och lördagen den 30 juni..

Tröjor ==> vi brukar ha lägertröjor, det vill vi ha även i år. Vill ditt företag sponsra så att vi kan göra detta möjligt?

Priser ==> Kan du bidra med priser till lotteri till minitävlingar under lägret?

Bus och skoj ==> vi brukar alltid ha lite olika skoj och bus under lägret. Har du idéer på något, känner några som vill förhöja stämningen lite hör av dig!

 

Vi behöver också ledare och vuxna på lägret!

 

Vad gör en ledare på lägret?

Som ledare på ett läger är man inte bara tränare på gymnastikgolvet. Det handlar minst lika mycket om den sociala samvaron och aktiviteterna utanför den vanliga träningen.

Gymnasterna delas in i grupper efter storlek och kunskap. Vi gör ett schema så att alla gymnaster tränar alla redskap varje dag. Vi fördelar oss ledare på olika redskap efter kunskap och intresse. Detta gör vi innan lägret vid en planeringsträff, så att vi kan förbereda vad som passar de gymnaster vi har på lägret.

 

Vad gör en matlagare på lägret?

Vi fixar maten själva, i skolans hemkunskapskök. Matlagarna ansvarar för att planera menyerna (enkla barnvänliga rätter), handla och tillaga maten samt diska. (Finns en storköksdiskmaskin). Det är ganska hektiskt i köket. Vi har ca 70 hungriga gymnaster och ledare som vill ha frukost, mellis, lunch, mellis, middag och kvällsmacka.

Det är ett ansvarsfyllt och viktigt uppdrag för att lägret ska bli bra!

Du som är ny ledare i föreningen och känner dig osäker på träningen kan hänga med som matlagare och prova på!

 

Vad gör en lägermor/farförälder på lägret!

Detta är säkert lägrets bästa uppdrag. Det händer alltid lite oväntade saker på ett läger. Någon gör illa en tå, eller längtar efter pappa, kanske behöver man bara en liten paus från all träning, eller hjälp att hitta en kompis. Några vill bada en extra gång eller leka i lekparken. Helt enkelt, behöver lite extra omtanke. Ledarna och matlagarna har sitt fokus på uppgiften i träningshall och kök, och har svårt att gå ifrån det. Detta är hedersuppdraget på Rådmansö!

 

Alla vuxna på lägret hjälps åt med kvällsaktiviteter, lekar, mys och bus. Vi sover tillsammans med barnen, läser gonattsagor, och ser till att alla kommer i säng. Vi har en del ledarsnack efter läggdags för de yngsta och planerar nästa dag. Vi som har våra egna barn med oss måste tänka extra på att vi i första hand är lägerledare vilket innebär att vi behandlar alla barn lika.

 

Anmäl ditt intresse att vara ledare, matlagare eller lägermor/farförälder direkt till kansli@sofiaflickorna.se

 

 

Hoppas vi ses!!
SofiaflickornaTill anmälan!
Styrelsens förslag till nytt namn för föreningen: Sofia GF
2018-05-11 18:20
Styrelsen föreslår att föreningens årsmöte i september 2018 beslutar att Sofiaflickorna ändrar namn till Sofia Gymnastikförening. Namnförslaget är inkluderande och tar samtidigt hänsyn till vår 80-åriga historia. 
Sofiamästerskapet 13e maj
2018-04-18 20:23
Den 15e maj har Sofia namnsdag. Det firar vi årligen med Sofiamästerskapet. I år kommer denna uppvisning och klubbmästerskap att anordnas den 13e maj i Sjöstadshallen. 

Sofiamästerskapet är ett internt klubbmästerskap där alla våra grupper får möjlighet att visa upp kreativa och roliga uppvisningsprogram. Tyckare utser det finaste, gladaste och trevligaste programmet för dagen. Det behöver med andra ord inte vara dem med de svåraste övningarna som vinner utan det viktigaste är kompositionen av programmet och att man har roligt! Vi utser en vinnare i varje klass, resten kommer på delad andra plats och alla får medalj.

Vi hoppas vi ses där!
Sofiaflickorna 
Uppdatering av vår intresselista
2017-11-02 16:37


Hej! 

Våra grupper för höstterminen är nu fulla och vi kan inte ta inte fler gymnaster till denna termin. Vi kommer till nästa termin att rensa vår intresselista, detta för att vi enklare ska kunna nå ut till de som är intresserade av att börja hos oss och på så sätt få bättre koll på hur många det egentligen är. 

Vi stänger från och med nu intresselistan och öppnar den återigen 1 Januari 2018.

Eftersom vi inte har något kösystem utan bara en intresselista spelar det ingen roll hur länge du stått i listan, ingen hamnar före eller efter dig och det blir inte mindre chans att få en plats. Detta tror vi ger större chans att få en plats då vi får en bättre överblick. 


Har ditt barn redan en plats i Sofiaflickorna behåller ni den platsen tills den sägs upp, ni behöver inte göra en ny anmälan inför varje termin. 

Vi är jätteglada att ni vill börja hos oss och vi jobbar på att ta in fler gymnaster hela tiden. Vill du gå in som ledare får du jättegärna anmäla dig genom att skicka ett mejl till kansli@sofiaflickorna.se, skriv vad du har för kunskaper eller om du önskar gå in som ledare i ditt barns grupp för större chans att få plats. 

Vi hoppas ni alla har förståelse för detta.

Hälsningar

Sofiaflickorna 

Välkomna till Sofiaflickornas årsmöte
2017-09-07 17:06

Snart är det dags för Sofiaflickornas årsmöte. 
Klicka på länken för att se inbjudan!


Inbjudan årsmöte 2017.docx »
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Facebook