Facebook
Instagram #sofiaflickorna
Välkommen till www.sofiaflickorna.se
Sofiaflickorna är en av Stockholms största gymnastikföreningar för killar och tjejer. Vi erbjuder gymnastik för barn från fyra år och hela livet. Här hittar ni det mesta om Sofiaflickorna och vår verksamhet. Ledare kan logga in på vår interna sida för ledare

Gå även med i Sofiaflickornas grupp på Facebook för löpande uppdateringar. Facebook är även ett bra forum för köp och sälj. 

Anmäl intresse att träna själv eller engagera dig som tränare.

Vill du träna med oss?

Vi vill bli fler! 
Vi vill bli fler, men då behöver vi även bli fler ledare! Vi har många barn som står i kö som önskar plats men som vi dessvärre inte kan erbjuda plats för i dagsläget. Om du vill bli ledare, vänligen mejla kansli@sofiaflickorna.se 

I den mån det går så erbjuds gymnaster vars föräldrar kan tänka sig att hjälpa till som ledare förtur. Föreningen står för utbildningar och arvode varje termin. 
Två föreningsadministratörer på deltid till Sofiaflickorna
2016-05-31 08:48
Då Clara, vår verksamhetsansvarig valt att gå vidare i sin karriär söker vi nu två föreningsadministratörer på deltid. Du kommer som föreningsadministratör att ansvara för föreningens administration, ledarkommunikation samt fortsätta att förvalta och utveckla den dagliga verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som föreningsadministratör kommer du ansvara för den dagliga verksamheten genom att stötta ledare i föreningen med administration och i organisationsfrågor. Du ges möjligheten att påverka hur Sofiaflickorna ska arbeta med både ledarrekrytering samt hur vi arbetar med vår kölista. I din roll kommer du huvudsakligen att vara ett bollplank för föreningens ledare arbeta för att bevara föreningskänslan samt öka samarbetet mellan ledare i de olika grupperna. 

Inför varje ny hösttermin leder du tillsammans med den andra föreningsadministratören arbetet kring schemaläggning och ansvarar för att söka tider i både Stockholms stads hallar samt våra specialhallar avsedda för gymnastik och fördelar dessa mellan våra grupper. Du ser samtidigt över grupper, ledare och halltider och kommunicerar eventuella ändringar till ledare och ev. föräldrar. Du finns även behjälplig när det är dags att boka resor till tävlingar och uppmuntrar ledare att gå gymnastikförbundets utbildningar samt sköter administrationen kring detta. Du plockar gärna upp telefonen för att ringa ledare och författar terminsstartsbrev som är både inspirerande och trevliga att läsa. 

Tillsammans med Sofiaflickornas styrelse planerar du varje termins kickoff och andra arrangemang såsom vår- och juluppvisning och arbetar för att marknadsföra föreningen i syfte att locka fler gymnaster och ledare. Vi förväntar oss också att du vill nätverka med andra föreningar, vara Sofiaflickornas representant vid förbundets sammankomster och ha kontakt med SISU idrottsutbildarna. Vidare är du orädd inför att driva egna projekt i syfte att utveckla föreningen.

Du rapporterar till Sofiaflickornas styrelse. 

Du kommer t.ex. att:
  • Ansvara för fakturering
  • Driva arbetet kring halltider och ansvara för schemaläggning 
  • Ansöka om stipendier, bidrag och förnya licenser/försäkringar för både gymnaster och ledare
  • Ansvara för vår kölista och utveckla arbetssätt och rutiner för detta 
  • Svara på telefonsamtal och mail från t.ex. ledare och föräldrar
  • Uppdatera hemsidan med både viktig information och roliga nyheter

Vem är du?
  • Du brinner för idrott och föreningsliv
  • Du vill arbeta med människor och gillar administration
Vi ser gärna att du själv har varit aktiv inom en idrottsförening och/eller varit ledare under flera års tid. Det viktigaste är att du har rätt inställning, har en stor dos av energi och engagemang och brinner för alla de frågor som kan dyka upp i en ideell förening.

Du ges möjlighet att till stor grad påverka din egen roll i föreningen och uppmuntras att starta igång egna projekt i samråd med Sofiaflickornas styrelse. Dina arbetstider är flexibla och du förväntas vara tillgänglig även vissa kvällar och helger eftersom majoriteten av våra grupper är verksamma då. 

Som person är du social och gillar att knyta nya kontakter. Du är självgående, planerar din egen arbetsdag och driver dina projekt framåt. Vidare är det viktigt att du gillar struktur, att skapa nya rutiner som också andra kan följa. För att trivas i denna roll krävs det att du är kommunikativ och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Du skriver gärna några rader på vår hemsida samtidigt som du kallar eventuella arbetsgrupper till möte för att planera t.ex. kick-offen. 

Låter detta som en tjänst som skulle passa dig? 
Skicka gärna in CV och ett personligt brev där du förklarar varför du skulle passa för tjänsten. Gör gärna detta så snart som möjligt då vi börjar gå igenom ansökningarna innan sista ansökningsdag har passerat. 

Arbetstider och arbetsplats: Flexibla arbetstider. Du utgår hemifrån men gillar att tillbringa tid i våra hallar samt närvarar under uppvisningar, arrangemang (juluppvisning och Sofiamästerskapet) samt kickoff i samband med terminsstart. 

Tjänstens omfattning
Två timarvoderade tjänster ā ca 25%
Kontakt och ansökan
Kontakta vår ordförande Peter Svenonius om du har frågor, enklast via e-post ordforande@sofiaflickorna.se 
Skicka din ansökan med personligt brev och CV/LInkedIn-profil till ordforande@sofiaflickorna.se snarast. Intervjuer och urval sker löpande. 

Varmt välkommen in med din ansökan!

Om Sofiaflickorna
Sofiaflickorna är en gymnastikförening med nästan 700 medlemmar och 154 ideella ledare med hjärtat på Södermalm i Stockholm. Vår verksamhet sker framförallt i Sofia skola, Eriksdalsskolan och Enskedefältets skola. Våra tävlingsgrupper tränar även runt om i Stockholm stads specialhallar. Sofiaflickorna grundades 1936 av Maja Carlquist och är en av Sveriges mest anrika gymnastikföreningar. Läs mer på sofiaflickorna.se och på vår Facebook-sida.
Årets Ledare och Årets Rookie 2016
2016-05-16 12:39
Sedan 2008 har Sofiaflickorna varje år utsett årets ledare. I år skedde utdelningen av utmärkelsen på Sofiamästerskapet i söndags på själva Sofia-dagen! 

Årets ledare 2016: 

Årets ledare är en ledare som har varit verksam i föreningen under flera år. I och med den nya gruppstrukturen som infördes 2015 fick hon en ny grupp att ta itu med vilket hon tillsammans med övriga i ledarteamet, vilket hon har gjort med bravur! Årets ledare går till en engagerad och varm ledare, grattis Yvette Tambour! 


Årets Rookie 2016: 

Årets rookie går till två unga tjejer som trots sin unga ålder har varit ledare i föreningen ett par år. De har tillsammans med sina två mentorer utvecklats som ledare och är mycket omtyckta av gymnaster, föräldrar och ledare. Trots att de inte är aktiva i föreningen längre så kommer de på träningarna i minior 3. Stort grattis Alice Egnell och Alba Olsson! 


Vi vill passa på att tacka er alla för era fina nomineringar. Vi har verkligen fantastiska ledare i Sofiaflickorna som vi är stolta över. Ett stort tack till er alla och ett extra stort grattis till Yvette, Alice och Alba! 

Sofiamästerskapen 15/5
2016-05-11 12:59
Nu är det äntligen dags!

Varje år arrangerar Sofiaflickorna Sofiamästerskapen och i år infaller den inte minst på Sofia-dagen! 

Dagen är uppdelad i två olika föreställningar, första med start 11.30 och andra med start 15.00 

Info om vilken föreställning och tider ert barns grupp ska vara på ska vara utskickat från huvudledare. Observera att det är en förträning innan föreställningen som man ska vara på. Därför viktigt att titta på när respektive grupp har samling. 

Vi tar inget inträde till Sofiamästerskapen, däremot kommer det att finnas möjlighet att kunna köpa lotter med fina priser och programblad, det går att betala både med swish och kontanter. I hallen finns det även en kafeteria som en annan förening sköter, de tar endast kontanter. 

Vid frågor hör av er till kansli@sofiaflickorna.se så ska vi försöka hjälpa er! 

Föreställning 1 11.30:

Knatte Enskede 1

Knatte Enskede 2

Knatte 8

Knatte 2

Ungdom 4

VPM

VPÄ

Minior 2

Minior 5

Minior 7


Föreställning 2 15.00:

Mini 2

Mini 3

Mini 4

Mini 5

Mini 7

VPY

VPÄ

Minior 1

Minior 4

Norge-truppen


Grattis Tina Sahlén till Lingmedaljen
2016-04-25 11:31
Sofiaflickornas tidigare ordförande, styrelsemedlem, ledare och gymnast Tina Sahlén tilldelades under Förbundsmötet i helgen Lingmedaljen som ett bevis på hennes fantastiska insatser för gymnastiken i Sverige. 

Hon avtackades samtidigt för sina fyra år i Gymnastikförbundets styrelse som hon själv valt att lämna efter en mandatperiod. Nu väntar nya uppdrag för Riksidrottsförbundet. 

Vi är stolta över dig Tina och tacksamma över dina insatser hos oss! 
Minior 2 på RT2
2016-04-13 12:56
I helgen var Minior 2 och tävlade RT2 i Vendelsö. 

Många i gruppen gjorde sin första rikstävling och tävlade även på rondat flickis. 

Grattis till barn och ledare för en fantastisk insats, och tack till er föräldrar som var på plats och hejade! 

Nyheter från våra grupper
Aktiviteter och arrangemang, 13/03 16:56 
Rådmansölägret 2016, 11/03 10:33 
Aktiviteter och arrangemang, 27/02 15:35 
Aktiviteter och arrangemang, 27/02 15:25