Facebook
Instagram #sofiaflickorna
Välkommen till www.sofiaflickorna.se
Sofiaflickorna är en av Stockholms största gymnastikföreningar för killar och tjejer. Vi erbjuder gymnastik för barn från fem år och hela livet. Här hittar ni det mesta om Sofiaflickorna och vår verksamhet. Ledare kan logga in på vår interna sida för ledare

Gå även med i Sofiaflickornas grupp på Facebook för löpande uppdateringar. Facebook är även ett bra forum för köp och sälj. 

Anmäl intresse att träna själv eller engagera dig som tränare.

Vill du träna med oss?

Vi vill bli fler! 
Vi vill bli fler, men då behöver vi även bli fler ledare! Vi har många barn som står i kö som önskar plats men som vi dessvärre inte kan erbjuda plats för i dagsläget. Om du vill bli ledare, vänligen mejla kansli@sofiaflickorna.se 

I den mån det går så erbjuds gymnaster vars föräldrar kan tänka sig att hjälpa till som ledare förtur. Föreningen står för utbildningar och arvode varje termin. 
Kansliet går på semester, åter 3/8
2016-07-07 10:01
Hej i sommaren!

Nu går kansliet på semester och stänger ner mejlen tillsvidare.

Vi kommer arbeta med tidsläggningen under juli-månad och kommer börja tillsätta gymnaster från kön i augusti.

Kansliet öppnar åter upp den 3/8.  

Glad sommar!
Välkommen Louise och Mansatha!
2016-07-06 17:21
Nu är det klart. Louise Lundberg och Mansatha Unger är Sofiaflickornas nya föreningsadministratörer. De tillträder sina tjänster lagom till höstterminen i början av augusti. Clara Backgården gör en introduktion och överlämning innan hon avslutar sin tjänst 12 augusti. 

Föreningsadministratörerna arbetar deltid ca 10 timmar per vecka, motsvarande 25%, eller en halvtid tillsammans. Bokföring och redovisning, som tidigare ingick i Claras tjänst, lyfts bort från kansliet och kommer tills vidare att skötas av Annette Falk Jonsson, medan styrelsen gör klart med en extern bokföringsbyrå. 

Louise kommer huvudsakligen att arbeta med uppgifter kopplade till verksamheten: tider, schema, grupper, ledare, tävlingar, arrangemang etc. Hon är nyexaminerad från Lillsved och arbetar även på Sats och är ledare i Minior 3 och Ungdom 2.

Mansatha kommer huvudsakligen att arbeta med föreningens löpande administration: fakturering, licenser, försäkringar etc. Hon studerar sista året till förskollärare och kommer även att vara ledare i Minior 2 och Ungdom 2.

Utöver ovanstående kommer Louise och Mansatha uppdatera vår hemsida/Facebook, göra utskick och svara på mail och telefon från ledare och föräldrar. 

"Det känns otroligt bra med Louise och Mansatha för att fortsätta driva och utveckla Sofiaflickorna. Jag vill samtidigt passa på att tacka Clara Backgården för hennes insatser och önska henne all lycka när hon nu går vidare i karriären", säger Peter Svenonius, ordförande.

Styrelsen önskar alla ledare, gymnaster och föräldrar en skön sommar, så ses vi när höstterminen drar igång!
Full fart på Rådmansö!
2016-07-01 15:48
Full fart ute på Rådmansö när 90 gymnaster och 30 vuxna är på gymnastikläger!

Mycket träningar under dagarna och bus på kvällarna. På eftermiddagarna hinner man ibland ett snabbt dopp i havet!

Fortsättning följer...
Sofiaflickorna söker ledare till höstens verksamheter!
2016-06-29 12:05
Sofiaflickorna har nu fått alla tider i Sthlm stads hallar och vi håller nu på att lägga ett tidsschema som ska fungera för alla befintliga grupper.

Men vi kan redan nu se att vi har fått fler tider än vad den befintliga verksamheten täcker vilket vi tycker är jättekul! Det innebär att vi nu har möjlighet att starta fler nya grupper och då behöver vi fler ledare!

Kan du, eller någon du känner, tänka dig/er att vara Huvudledare eller Assistent? Givetvis erbjuder vi dig och ditt barn förtur och ditt barn erbjuds plats i den gruppen du kan tänka dig att vara ledare i. Vi erbjuder även arvode och utbildningar internt under våra kick offer samt externt genom Gymnastikförbundet. Om man har tidigare erfarenhet av ledarskap inom gymnastik eller annan idrott är det självklart ett plus men inget krav.

Till er som undrar om vi har platser kvar i befintlig verksamhet som inte har möjlighet att vara ledare så kan vi dessvärre inte svara på det än då vi inte har lagt tidspusslet än och därför inte börjat tillsätta grupperna från kön. Det hoppas vi kunna göra någon gång i juli.

Om ni är intresserade eller vill veta mer är ni välkomna att höra av er till oss! Hoppas att ni alla har haft en bra midsommar!

Clara Backgården
Verksamhetsansvarig
Sofiaflickorna
kansli@sofiaflickorna.se
Tävlings- och lägerfeber!
2016-06-08 12:06
Överst: Mini 6 Underst: Minior 1
Terminen avslutades med tävling och läger för ett par av våra grupper!

I helgen har Minior 1 och Mini 6 varit iväg och tävlat Vikingacupen, där Mini 6 knep bronset i fristående. Stort grattis ledare och gymnaster till fina prestationer!

VPÄ har varit iväg på RM pojk som gick i Örebro. Hela 20 lag deltog i RM pojkklassen, förra året var det bara 14 lag som deltog. Härligt att se att killgympan växer i Sverige. Det var även VPÄ första RM-tävling. Förra året deltog man på tävlingen som heter RT, en något mindre avancerad tävling.
För mer info läs: http://www.gymnastik.se/Tavling/Truppgymnastik/Nyheter/2016/Juni2016/MassoravkillariOrebro/

Men vi har inte bara varit och tävlat! Minior 2 och 3 har även passat på och varit på ett helgläger i Katrineholm. Som vanligt var det mycket gympa men även en hel del bus och skoj! Här har ni en länk på en film som sammanfattar lägret: https://www.youtube.com/watch?v=f4LY5M5heK4&feature=youtu.be

Nu längtar vi alla till Rådmansölägret innan det är dags att gå på sommarlov helt!

Nyheter från våra grupper
Aktiviteter och arrangemang, 13/03 16:56 
Rådmansölägret 2016, 11/03 10:33 
Aktiviteter och arrangemang, 27/02 15:35 
Aktiviteter och arrangemang, 27/02 15:25